Reduce, re-use, recyle.

Blooming Good

nepbloem Magnolia van Blooming Good

Van PET naar perfecte bloem.

Met veel trots kunnen we zeggen dat onze kunstboeketten onder meer bestaan uit bloemen gemaakt van gerecyclede PET-plastics en upcycled fabrics! Daarnaast geven we jouw oude bloemen een tweede leven met onze circulaire Re-bloom service.

80 X

lagere carbon footprint dan verse bloemen*

Wat maakt ons duurzaam?

  • Onze boeketten zijn (deels) gemaakt van gerecyclede materialen.
  • Onze bloemen zijn 100% recyclebaar.
  • Volledig circulair, ruil je oude boeket in voor korting op een nieuw boeket.
  • Onze bloemen gaan tot wel 10 jaar mee
  • Onze kunstbloemen hebben een 80 x lagere Carbon Footprint dan verse boeketten*

Re-bloom

Uitgekeken op je boeket? Stuur het naar ons terug en krijg 25% korting op een nieuw boeket. Wij hergebruiken jouw oude boeket voor onze abonnementenservice of recycelen de bloemen weer to herbruikbare grondstoffen.**

Ontdek onze Re-bloom service

Onze kunstbloemen zijn niet van verse bloemen te onderscheiden.

Gerecycled is net zo echt.

Onze belofte

Bij alle keuzes die we maken binnen Blooming Good, proberen we onze leefomgeving zo min mogelijk te belasten. Dit voeren we door op de productie, het gebruik van maken van upcycled fabrics en hergebruikte materialen als in onze logistiek. 

Met Blooming Good bieden we een blijvend alternatief voor het meervoudig gebruik van verse bloemen. Waarbij er in de gehele keten wordt gekeken naar het productieproces en gebruik van bloemen als een kunststuk. Vroeger maakte men kunstbloemen van zijde, vandaag de dag meestal kunstzijde en plastics. Veelal bevatten deze producten schadelijke chemicaliën, als bisfenol a (BPA) en ftalaten die uiteindelijk in onze voedselketen terechtkomen. Met toevoeging van onze gerecyclede materialen hebben we een collectie die deels is ontwikkeld met upcycled kunststoffen en gerecyclede stoffen. Hiermee zetten we afval- en restproducten om in schitterende kunststukken. De upcycled materialen zijn gemaakt van gerecyclede PET-plastics.

Waar mogelijk doen we ons best om de plastic componenten tot het minimum te beperken en samen met onze partners te zoeken naar alternatieven die niet schadelijk zijn voor het milieu.

We kiezen alleen de allerbeste kwaliteit bloemen, niet tevreden? Laat het ons weten en we lossen het voor je op!

Verantwoording

Het produceren en vervoeren van kunstbloemen heeft een gemiddelde CO2 uitstoot van 3,8 kg. De bloemen worden 10 jaar gebruikt. Op jaarbasis is dat een uitstoot van 0,38 kg. Iedere 2 weken een nieuwe bos bos bloemen stoot 146 kg CO2 per jaar uit. In Nederland produceren we jaarlijks 490 kg afval per persoon. Afval van verse bloemen is 18 kg (4%) per jaar.
Bron: Final LCA Report - Fl 2019